Minna Lounatvuori, Anna-Maija Renko: "Tee tasa-arvoteko, äänestä naista"

9.6.2021

TEE TASA-ARVOTEKO, ÄÄNESTÄ NAISTA


Kuntavaalien 2017 äänestysprosentti oli 58,9%. Nukkuvien toivoisi heräävän, sillä kyse on merkittävästä paikallisesta vaikuttamisesta. Kuntavaaleissa yksikin ääni voi ratkaista, sillä ääniä annetaan vähemmän. Äänestämään voit mennä luottavaisesti, sillä terveysturvallisuuteen on panostettu turvavälein, omin kynin ja maskein sekä desinfiointiainein.

Viime vaaliessa Vaasan vaalipiirissä naiset äänestivät miehiä innokkaammin 65,3% ja miesten äänestysinnon ollessa 62,3%. Kuitenkin miehet saivat annetuista äänistä 64 % ja naiset 36 %. Naisten osaamisesta äänestystulos ei ole kiinni. Naisena politiikassa on hyvä olla, harrastuksenakin se vie aikaa perehtymisineen ja tarjoaa uuden opettelua. Jos asiat kiinnostaa, niiden opettelu ei ole työlästä, vaan aika kuluu kuin siivillä. On hyvä, että naisia on yhä enenevässä määrin lähtenyt politiikkaan mukaan paikallistasolta valtakunnallisiksi vaikuttajiksi.

Kokoomusnaisten mahdollisuuksien tasa-arvo tarkoittaa, että puolet edustajista olisi miehiä ja puolet naisia. Ei yhtään enempää eikä vähempään. Kunnallinen päätöksenteko kaipaa naisnäkökulmaa.  Siksi kannustammekin sinua äänestämään naista, sillä se on tasa-arvoteko.


Anna-Maija Renko

Minna Lounatvuori