Tiedote 9/2017

17.10.2017

HEVOSTALOUDEN MONET MAHDOLLISUUDET

Eläinten viikolla Pohjanmaan Kokoomusnaiset järjestivät tilaisuuden ”hevostalouden monet mahdollisuudet”. He kokoontuivat tutustumaan Siirilän ratsastuskeskukseen Lähdesmäen hevostilalle ja saivat vieraakseen Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajan, kansanedustaja Sofia Vikmanin. Hän on innokas hevosharrastaja ja saimme nähdä hänen hevosen käsittelytaitojaan estehyppyineen.

Sofia Vikman kertoi, että hevosharrastus on yhä useamman tytön harrastus ja Pohjanmaan Kokoomusnaiset toivovat, että kunnissa otettaisiin entistä paremmin erilaisten harrastusmahdollisuuksien yhdenvertaisuus huomioon tai ainakin myönnetty tuki suhteutettaisiin harrastajamääriin ilman erillistä jaottelua tyttöjen ja poikien harrastuksiin.

Hevostalousyrittäjä Liisa Lähdesmäki kertoi ihmisen ja hevosen hoitosuhteen merkityksestä hyvinvoinnille. Yhä useammalle on tärkeää saada kosketus luontoon. Sosiaalista terapiaa voidaan tarjota hevosen avulla hyvin monenlaiseen tarpeeseen ja palvelusetelin hyödyntäminen Green Care- toiminnassa täydentäisi yhteiskunnan tarjoamia nykyisiä terapiapalveluja.

Eläinlääkäri Anna-Maija Renko kertoi eläinsuojelulain odotetusta uudistuksesta ja toivoi, että lakiuudistus selkiyttäisi nykyistä pirstaleista lakia. Lakiluonnos on nyt syksyllä lausuntokierroksella ja tavoitteena on saada se eduskuntakäsittelyyn ensi keväällä.